Ефірна олія кедра атласського волосся Zdravnicya.ru

Головна » Як лікувати ангіну » Ефірна олія кедра атласського волосся
Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...

Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...

Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…

Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...

Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...

Ефірна олія кедра атласського волосся

У разі якщо не зайнятися свого часу станом свого здоров'я, то плоди стануть досить гіркими. Необхідно провести необхідну медичну діагностику на якісній техніці, визначити належну кількість обстежень організму, вчасно визначити справжній діагноз. І головне, на основі анамнезу, результатів аналізів і інших видів діагностичних досліджень, прописати коректне лікування, що робить життя пацієнта здоровим і повноцінним.

Дія .
Ефірна олія кедра атласського - одне з найбільш сильнодіючих і широко використовуваних засобів в косметології і дерматології. Омолоджує, підвищує пружність шкіри, підсилює лімфоток і кровообмен, сприяє насиченню киснем тканин шкіри. Використовується для догляду за шкірою будь-якого типу, особливо рекомендується для догляду за жирною, схильної до подразнення шкірою.

Сприяє усуненню вугрової висипки, стресових плям, висипань, пов'язаних з гормональними порушеннями. Радикальний засіб при нейродермитах, алергічної висипки, пігментних і травматичних плямах.

Застосовується для лікування опіків, ран і шкірних інфекцій. Відновлює блиск і колір волосся, сприяє їх росту. Широко відомий засіб для лікування себореї і випадання волосся.
У парфумерії є традиційним компонентом чоловічих одеколонів, лосьйонів і дезодорантів.

Кедрова олія незамінне в боротьбі з простудними і інфекційними захворюваннями: ангіна, запалення легенів, бронхіт (поєднувати втирання з інгаляцією).

Кедрова олія зарекомендувало себе як прекрасне ранозагоювальний і протиопіковий засіб. У багатьох випадках досить просочити маслом серветку і накласти її на рану або опік. У стоматології кедрова олія застосовується при пародонтозі, зубного болю та інших захворюваннях ротової порожнини. При ревматизмі, остеохондрозі, артритах знімає біль і запалення суглобів. Успішно застосовується при невралгії і розтягненнях м'язів.

Допомагає при нервозності, розгубленості. Сприяє ефективному вивченню і запам'ятовування матеріалу.

Розпилення кедрового масла в приміщеннях сприяє знищенню хвороботворних мікробів, усуває неприємні запахи в туалетах, кухнях, залишає тонкий аромат хвойного лісу в житлових і ванних кімнатах. Це незамінний натуральний дезодорант, що знижує потовиділення.

Сировина . ефірне масло кедра отримують з хвої і молодих пагонів кедра атласського (Cedrum atlantica Manetti) шляхом водно-парової дистиляції.
Ефірна олія кедра - в'язка безбарвна рідина, в якій на холоді допустимо освіту голчастих кристалів кедрола. Масло має м'який бальзамічний дуже міцний запах з відтінком смоли, таніну.

Аромалампи . 5-7 крапель олії на 15 кв. м. площі.

Аромамедальйон . 1-2 краплі.

Аромарасчесиваніе . наносити олію на зубці гребінця.

Сауна, баня . 4-6 крапель на 1 сеанс.

Сидячі ванни при циститах, уретритах . в неповну (до пояса) ванну з теплою водою (38-40оС) додати 5-10 крапель ефірного масла кедрового дерева. Приймати 10-15 хвилин 2-3 рази на день. Курс 10 днів.

Інгаляції . додати 1-2 краплі олії в миску або тарілку з гарячою водою і, нахилившись над цим розчином, укрити голову рушником, закрити очі і вдихати пари протягом 3-5 хвилин.

Масаж, розтирання . 3-5 крапель на 10 мл олії-основи.

Полоскання . 1 краплю змішати з 0,5 ч. Ложки емульгатора (сода, сіль, мед) на склянку теплої води. Застосовують при кровоточивості ясен.

При зубному болю . тампон з вати або бинта змочити ефірною олією кедрового дерева і прикласти до хворого зуба або запаленої яснах на 10-20 хвилин. Повторити через 1,5-2 години.

Компреси . теплі масляні - 7 крапель на 10 мл олії-основи на область травм, запалень, болю. Добре для жирної і пористої шкіри, при лупи, випадання волосся, варикозному розширенні вен, підвищеної пітливості долонь і стоп.

Краплі в ніс . 1-2 краплі на 1 чайну ложку масла-основи.

Збагачення косметичних засобів . 3-4 краплі на 5 мл основи.

Косметичний лід . 3 краплі олії змішати з 1 ч. Ложкою меду або косметичними вершками, розвести в 200 мл води, порційно заморозити. Протирати обличчя, шию, область декольте вранці і ввечері.

Репелент . 15 крапель змішати з 50 мл олії-основи, молочка для тіла або тоніка, наносити рівномірно на відкриті ділянки тіла.

Освіжаюче втирання . 15 крапель олії змішати з 50 мл горілки, змочити серветку, протирати тіло і зони підвищеного потовиділення.

Спеціальні вказівки . тільки для зовнішнього застосування.

Індивідуальна непереносимість компонентів масла, уникати потрапляння в очі, застосовувати невеликими дозами після консультації з ароматерапевтом. Не застосовувати в першій половині вагітності.

Будь-яке з ефірних масел у деяких людей з високочутливої ​​шкірою може викликати алергію. Це трапляється вкрай рідко, але в цілях безпеки ми рекомендуємо проводити тест на переносимість ефірних масел. Для цього слід розвести кілька крапель олії з невеликою кількістю будь-якого рослинного масла і нанести в область зап'ястя. Якщо протягом 12 годин масло не викликало у Вас будь-якої алергічної реакції його можна використовувати.

У темному місці, в щільно закритих флаконах при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Термін придатності: 3 роки.

Ефірна олія кедра

Смолистий, димчастий і злегка гіркуватий аромат ефірного масла кедра ніби переносить нас у дихаючий свіжістю ліс на схилах далеких величних гір. Насичений специфічними нюансами і нотками, більш терпкий, ніж інші представники групи хвойних, запах кедра з давніх часів символізував достаток, родючість і достаток.

Справжнє ефірну олію кедра отримують тільки з хвої, незважаючи на те, що зараз все частіше в продаж надходять масла, отримані з більш «продуктивної» деревини. Масла з деревини доступніші, але і більш токсичні, вони відрізняються за якістю залежно від країни походження. До кращих олій належать техаське і східно-африканське, захищені спеціальними торговими марками.

У Європі під цим маслом фактично розуміють ефірна олія, отримана з хвої іншого родинного дерева - туї.

Отримують масло кедра завдяки стандартним методом водно-парової дистиляції.

Кедрова олія для профілактики простудних захворювань часто змішують з іншими хвойними маслами. Комплементарними до нього вважаються також ефірні масла іланг-ілангу. грейпфрута і рожевого дерева.

Вплив на емоційну сферу

Маслу кедра, як представнику групи ароматів Сонця, притаманний сильний, актівізірующе-відновлювальний характер. Воно не просто регенерує ауру і енергетичний баланс, але і додає благородну впевненість і рішучість, підвищує не тільки розумову, а й фізичну активність.

Будучи одним з найсильніших адаптогенів серед усіх ефірних масел, воно ефективно сприяє адаптації до нових кліматичних, геофізичних умов. Це масло несе в собі частинку душі, захист, силу і віру в успіх.

Властивості кедрового масла

Як і всі представники сімейства Хвойних, це масло може похвалитися чудовими антисептичними і противірусними характеристиками. Належачи до групи сильних легеневих антисептиків, воно застосовується не тільки як відхаркувальний, а й заспокійливого сухий кашель кошти.

Ефірна олія кедра надає ефективну протизапальну, гормонорегулірующее, сечогінний, знеболюючу дію, усуває тремор і нервове тремтіння, сприяє швидкому й ефективному загоєнню ран і відновлення шкіри після ушкоджень, покращує кровообіг і підвищує працездатність.

Масло кедра - досить сильний афродизіак, який впливає на чуттєву сферу майже так само, як і на емоційну: усуває дискомфорт і скутість, додає впевненості.

В як омолоджуючий, підвищує тонус і пружність шкіри кошти його застосовують і в косметології. Поєднуючи в собі антизапальні і антисептичні властивості, цей ефір використовується при лікуванні усіх видів інфекційних, вірусних, механічних пошкоджень шкіри, в тому числі і в боротьбі з посталлергіческімі проявами, усіма видами опіків.

Поряд з ефірною олією апельсина його застосовують при лікуванні ожиріння і супутнього йому целюліту.

Ефективно воно і в складі засобів по догляду за волоссям з виражено профілактичним ефектом (попередження лупи і випадання волосся).

Застосування і дозування

При нанесенні безпосередньо на шкіру цей ефір зазвичай викликає легке печіння. Алергічної реакції шкіри на нього практично не буває, а ось індивідуальна непереносимість запаху може проявитися через кілька хвилин після застосування.

Його не можна приймати одночасно з алкоголем, під час курсу хіміотерапії і вагітним.

Оскільки ефірне масло кедра стимулює працездатність і підвищує активність, його не можна застосовувати при гіперактивних станах і підвищеної тривожності.

  • Як профілактичний засіб найбільш ефективний метод аромалампи або аромакулони. для персонального медальйона досить 2 або 3 крапель олії, а ось в аромакурітельніцу додайте від 4 до 7 крапель на стандартну кількість води;
  • При захворюваннях дихальних шляхів до звичайної ароматизації приміщень слід додати інші процедури. Для гарячих і холодних інгаляцій на одну процедуру достатньо 3 крапель олії, а ось для компресів, розтирань і масажу з ефірними маслами на 10 г базового засобу візьміть близько 5 крапель;
  • Ароматичні ванни з ефірною олією кедра доставлять особливе задоволення не тільки взимку, створюючи особливу святкову атмосферу, але і влітку, коли воно наповнить будинок прохолодними, свіжими нотками. Для цієї процедури краще використовувати близько 6-7 крапель олії.

Вам сподобалася стаття?

Збережіть собі посилання, натиснувши кнопку улюбленої соціальної мережі:

Ефірна олія кедра атласського

Ефірна олія кедра атласського

Кедр атласький натуральний

Cedrus atlantica (Cedarwood oil atlas)

Колір. від бесцеветного до світло-жовтого.

Аромат. деревне, приємний, бальзамічний, солодкуватий.

Метод отримання. парова дистиляція.

Батьківщиною атласського кедра вважаються Марокко і Алжир. Саме там, на схилах Атлаських гір, в місцях бідних рослинністю, в важкодоступних районах на висотах понад однієї тисячі метрів над рівнем моря і зростає атласский кедр. Висота цього дерева може досягати п'ятдесяти метрів. Хвоя синьо-зеленого кольору зібрана в пучки з довжиною хвоїнок до двох з половиною сантиметрів. Шишки мають циліндричні форму і досягають в довжину десяти сантиметрів. Запах деревини нагадує сандал.

Окремі джерела вважають, що масло атласського кедра - перший ефірне ароматичне масло отримане людиною. Ще в Давньому Єгипті його застосовували для бальзамування і в препаратах парфумерії та косметики. А через те, що запах кедра відлякував мурашок і комах, його застосовували в будівництві. І сьогодні масло кедра використовується в якості фіміаму в ритуальних дійствах Тибету.

Ефірна олія атласського кедра отримують технологією водно-парової дистиляції хвої і молодих пагонів. Воно являє собою жовтувату або помаранчеву рідина, що володіє стійким бальзамічним запахом камфори з легким деревним відтінком. З давніх часів воно використовується як дезінфікуючий, антисептичну і косметичний засіб, що володіє великою активністю.

У лікувальні властивості масла входять: протигрибковий, антисептичну, сечогінну, седативну, муколітичну, протівогнілостное, в'яжучий, відхаркувальний, регенеруючу. Це дозволяє застосовувати його при проблемах з лімфатичної, дихальної, імунної та сечостатевої системами, використовувати при захворюваннях опорно-рухової системи і системи кровообігу.

У косметиці масло атласського кедра з успіхом застосовується для догляду за жирною шкірою. Його антиоксидантні властивості впливають на шкіру омолаживающе, надають їй здоровий і свіжий вигляд. З його допомогою можна позбутися від лупи, відновити цілісність кератинового шару і стимулювати ріст волосся. Дезодоруючі властивості дозволяють застосовувати масло кедра в засобах гігієни, а вплив на лімфосистему роблять його ефективним при целюліті.

Таким чином, способи застосування олії атласського кедра досить різноманітні. Це аромакурильниці, інгаляції, ванни, розтирання і масаж, компреси і збагачення косметичних препаратів.

Поєднується з такими маслами як: бергамот, лаванда, лимон, ялівець, розмарин, жасмин.

При нанесенні на шкіру відчувається легке поколювання і печіння, яке швидко проходить.

Однак, є і протипоказання до його застосування. Це вагітність, нервове виснаження і індивідуальна непереносимість. Помічено що аромат кедра вступає в конфлікт з алкоголем і викликає відразу до спиртного.

Купити масло атласського кедра ви можете в магазині Миловар.


Ротару :В 70 лет выгляжу на 45 благодаря простой методике...

Почему все аптеки молчат? Грибок ногтя боится как огня дешевого...

Алкоголику вместо кодирования подсыпьте незаметно 3-4 капли обычной…

Соломія Вітвіцька: живіт втягнувся за добу, вийшло 22 кг жиру! Їла це ...

Заросли папиллом на шее и в подмышках - признак наличия у вас...